tirsdag 6. august 2013

God damn tree huggers!

Faen ass, jævla hippier! Redde verden ja, grattlere med dan! Åja, du stemmer grønt ja hehe, lykke til med det da hehe!

Ja ja. Det er skremmende hvor kort voksne folk har kommet fra ungdomsskolen, da det tydeligvis fortsatt er tøft å være dum. Lemme break it down for ya.

En miljøbevisst politisk orientering vil til en hver tid spille på akkord med naturens egne retningslinjer, og i større samfunnsøkonomiske spørsmål ikke forsøke å trosse naturen og dens symbiøse og sidestilte utgangspunkt. Åkei, det ble for langt og kronglete? Try this: naturlig, bærekraftig ressursforvaltning er fullstendig uforenelig med kapitalismens rabiate, hodeløse profittjag. Dette gjenspeiler seg i absolutt alle sider av vår globale eksistens, og vil gi ringvirkninger som er så ufattelig mye større enn man kan forestille seg - fattigdom, krigføring, psykiske lidelser, epidemier - mye av dette vil være ekstremt redusert og noe av det en saga blott i den ytterste konsekvens av et globaløkologisk, tenkende og vitenskapsbasert engasjement. Hvorfor og hvordan kommer jeg til litt senere, slapp av. Markedsøkonomien har muligens gjennom konkurranse og profitt de siste 100 årene skapt de teknologiske mulighetene vi har per dags dato, men til en svært høy pris. For å videreutvikle oss som sivilisasjon må vi endre fundamental politisk kurs til en globalt bevisst økonomi - en faktisk økonomi istedenfor det vi har per dags dato som i praksis er den diametrale motsetningen av en økonomi. Ordet økonomi sikter til å på en best mulig måte forvalte en gitt mengde ressurser for best mulig utnyttelse og resultat - temmelig motsatt av dagens halsbrekkende profittjag som styres og fordrer dårlige produkter som må erstattes innen kort tid og brenner seg gjennom våre begrensede globale ressurser fordi 1% av verdens befolkning skal komme seg videre i målet om å eie over halvparten av planetens landområder, produksjonsmateriell og naturressurser.

Et økobevisst tankesett jobber for en endring av kurs, der markedsliberalismen og kapitalismen kastes på sjøen til fordel for et økologisk bærekraftig GLOBALT styresett, et enkelt, logisk styresett hvor målet er best mulig utnyttelse av våre ressurser, best mulig livskvalitet for menneskeheten og en forståelse for at vi lever i en symbiose med planeten. I en sånn verden er det ikke ROM for smålige ubrukelige krangler om rase, kjønn eller religion, da et faktisk TENKENDE, LOGISK styresett vil verdsette det innlysende faktum at alle mennesker har mulighet til å bidra positivt på et globalt nivå. Og ettersom verdens goder faktisk blir fordelt jevnt utifra et faktisk behov, vil behovet for profittskapende krigføring opphøre - da ressursene man kriger om allerede er delt ut rettferdig. Og hvis man analyserer alt av verdens lidelser, både fysiske og mentale, finner man ut at det er en altoverskyggende årsak til det hele: ulikhet. I en grønn, global sosioøkologisk økonomi er det ikke rom for ulikhet - tvert om er likhet selve grunnprinsippet ved et slikt tankesett: at alt vi har skal fordeles jevnt og likt.  Produksjon av forskjellige varer og tjenester vil foregå der det er best forutsetninger for det og der man vil bruke minst energi på å fordele det ut til de som trenger det - fullstendig uavhengig av styresett, tollgrenser, avgifter og annet profittsøkende tøys.

De siste 100 årene har ført oss ut på en fullstendig ulogisk og unaturlig kurs som til syvende og sist kommer til å ta livet av oss one way or another. Økonomer og markedsliberalister har fått oss til å hylle penger i seg selv, og å se på renter som den naturligste ting i verden. Du veit at renter er penger som ikke eksisterer? Du veit at hele vår planet per dags dato er i ferd med å gå konkurs fordi vi baserer vår eksistens på tall på papir, "penger" som ikke er rotfestet i faktiske virkelige verdier? Du veit at vi faktisk er i ferd med å krepere som sivilisasjon grunnet noe helt ubeskrivelig idiotisk som vi har funnet på helt selv!? Om vi utrydder oss selv fysisk ved hjelp av verdenskriger og masseødeleggelsesvåpen eller om vi forvitrer mentalt til hjernedøde konsumenter er ett fett - jeg differensierer ikke mellom hjernedød og fysisk død. Men jeg går faen ikke med på å lovprise en sivilisasjons undergang akkompagnert til store men ubrukelige ord som konsumprisindeks og bruttonasjonalprodukt. Hvis alle kan innse at denne planeten har en begrenset mengde ressurser som må forvaltes skikkelig; hvis alle klarer å forestille seg i hvilken tilstand planeten vår er i framover i tid og da snakker jeg ikke om når ungen din er ferdig i barnehagen jeg snakker langt fram i tid; hvis alle klarer å få huet ut av rævva og tenke mindre på hvor dyr båt de har og mer på vannet den båten flyter på, da er faktisk et sånt samfunn ikke bare oppnåelig, men i vår umiddelbare framtid.

Peter Joseph sa det temmelig presist: Planeten vi lever på og dens regler er ikke et kosete demokrati hvor alle skal få gjøre som de vil. Denne planeten er enkelt og greit et diktatur; du kan jobbe i tråd med de naturgitte reglene og shit går fint eller du kan prøve å jobbe mot reglene og shit går til helvete. Enkelt og greit. Det er ikke snakk om å returnere til steinalderen og forkaste alt av teknologiske framskritt vår sivilisasjon har kommet opp med, snarere tvert imot. Jeg snakker om å endre vår samfunsstruktur til noe som gavner en hel planet istedenfor individuelle land eller maktkonstellasjoner, for slik å forvalte våre ressurser fornuftig og utnytte det maksimale potensial i ethvert menneske til videre global progresjon.

Hvis du ikke allerede har rømt tilbake til din trygge og gode virkelighet hvor ingen maser om endring og sånne skumle ting kan du muligens sjekke ut http://www.thevenusproject.com/ også.

Så jo takk du, jeg stemmer fortsatt grønt ja.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar